Gaasterland popfestival “Peace yn Riis”

Posted on februari 28, 2010
Na het succes van 2010 dit jaar weer het

GAASTERLAND POPFESTIVAL

“Love en peace, een sprankje flower power in Rijs”.

Na 40 jaren van afwezigheid werd op 25 juli 2010 door stichting FLEKS op exact dezelfde locatie als 40 jaar daarvoor weer het GAASTERLAND POPFESTIVAL gehouden. Het popfestival dat in de volksmond “Peace in Riis” genoemd werd. Het festival met toen in 1970 optredens van oa. Brainbox, Focus en CCC inc. Organisatie van toen: Johan Dölle, Rintje Mous, Piet van der Werf, Johan van der Werf.

2012

Ook dit jaar is er weer een act die in 1970 in bijna dezelfde opstelling ook al op het festival stond. My Brainbox ft. Jan Akkerman & Bert Heerink is de hoofdact dit jaar! Daarnaast zijn er diverse bands die jaren 70 muziek brengen o.a. een Hendrix tribute en een Neil Young tribute. Ook is er dit jaar reggae!
306732_128231457316903_1009498180_n
facebook

Line-up

Hoofdpodium

 • My Brainbox (ft. Jan Akkerman & Bert Heerink)
 • Jan-akkerman-cropped

  Jan Akkerman speelt al meer dan een halve eeuw gitaar. In december 2011 is de gitarist 65 jaar geworden, maar dit is zeker geen reden voor Akkerman om met pensioen te gaan. Nog steeds reist hij met z’n band de hele wereld over. Jan Akkerman heeft zich voorgenomen om in 2012 speciale projecten te realiseren. Met ‘My Brainbox’ herleven goede oude tijden! Akkerman, die in 1968 Brainbox oprichtte, zal tijdens deze avond bekend en onbekender werk van deze succesvolle groep ten gehore brengen. Niemand minder dan Bert Heerink zal de zangpartijen op zich nemen. Na 40 jaar komt Jan Akkerman terug op het Gaasterland Popfestival met het repertoire van deze legendarische band. Kortom, een uniek optreden dat je niet mag missen!

 • Neil Young Mirror Band (Neil Young tribute)
 • 601159_125079724298743_1822829496_n

  (Neil Young tribute), De verrassing voor velen op het festival in 2010 Als je bij een optreden van deze band je ogen dicht doet, dan zou je zweren dat Neil Young & The Crazy Horse op dat moment staan te spelen. Zó authentiek klinkt de Neil Young Mirror Band!

 • The Hangouts
 • hangouts

  (Stones), Na Leonard Cohen, the Beatles en Bob Dylan moest het er van komen. De grootste Rock ’n Roll band aller tijden bestaat 50 jaar. Reden voor de Friese band The Hangouts om zich te buigen over de nummers van de Stones. Dat juist de Leeuwarder Hangouts dit oppakken zal niemand verbazen. De band maakte eerder al cd’s met geheel eigen werk die goed werden ontvangen. Maar in nagenoeg iedere recensie werd geschreven dat het geluid van de Hangouts erg doet denken aan dat van de Stones. Daar komt nog bij dat frontman Einte Bijlsma – zonder dat ie daar ook maar enige moeite voor doet – de looks heeft van Mick Jagger. Kortom als er een Friese band is die de Stones op z’n Fries zou kunnen en moeten doen dan zijn dat wel The Hangouts.

 • Rauzer
 • rauzers
  (70’s rock). Ze noemen zich de geilste (cover)band van Fryslan.
  Rauzer is een energieke band met vier leden. 70’s en 90’s rockcovers worden afgewisseld met eigen werk. Het eigen werk is in het Frysk, de rockcovers in Engelstalig en Frysk.

 • Top Rankin
 • DSC04503[1]
  (Roots reggae), Ook bob Marley valt niet weg te denken uit de 70’s popscene, en dat weet ook de Leeuwarder reggaeformatie “Top Rankin”. Deze band is opgericht in 2004 door bassist Ritchie Etnel en bestaat uit 6 enthousiaste muzikanten. Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigen werk en valt onder de categorie “roots reggae” en “loversrock”(soulreggae), stevige swingende reggae met vette baslijnen en strakke drumpartijen.

 • Plexsperience (Hendrix tribute)
 • foto
  (Jimi Hendrix tribute), Ontstaan als een “Jimi Hendrix” gelegenheidsproject in het jaar 2001 rondom gitaar virtuoos John Snijder en vrienden. Na succesvolle optredens op Sneekwave in 2003 is er speciaal voor Peace in Riis een 1-malig reünieoptreden in gang gezet waar we met volle belangstelling naar uit kijken.

Protestpodium

 • Mario ‘Snaar’ Kramer

mario

  Gewapend met zijn stem, akoestische gitaar en mondharmonica. Hiermee laat hij eigen werk en originele covers horen.

 • Alie Ludema & Ieme

alie

  Alie Ludema heeft de afgelopen jaren bij verschillende bands en projecten gezongen. De Bogerman Bigband was hierin zeker een hoogtepunt. Sinds 2008 maakt ze als actrice en zangeres deel uit van Theatergroep SULT. Ieme de Haan was jaren gitarist bij top100 band Secondlife en rockband Voodoo. Samen spelen ze tegenwoordig bij rockband Royal Scum. Voor het Gaasterland Popfestival duiken ze in klassiekers van de jaren 60/70. Een akoestisch optreden met de mooiste nummers van o.a. Melanie, Jefferson Airplane en Janis Joplin.

 • DJ Patrick met 60’s/70’s op vinyl

patrick

  Omlijsting van de dag zal gedaan worden door onze eigen DJ Patrick met zijn 60’s en 70’s vinylplaten.

krantenknipsel1

krantenknipsel2

BC_27-07-1995

basis
Retro-ontwerp: Annette Andela, 2010.

Comments are closed.