Krystmerk 2010

Posted on februari 28, 2010
  • datum: 10-11-12 december 2010

  • aanvang:  12.00 – 19.00

  • entree:  € 4,-

Na 1994, 1996, 2004, 2006 en 2008 alweer de  6e editie van de Teatertún Krystmerk. Een altijd gezellige markt met diverse kraampjes. De markt staat altijd in een bepaald thema. Niet de kerstmarkt zoals u die wellicht uit uw eigen dorp kent met de lokale winkeliers die voor de gelegenheid dan in een tentje/standje staan maar zorgvuldig geselecteerde standhouders met enig raakvlak tot het thema dan wel de Teatertún.  Gebaseerd op dit thema zal de gehele tuin worden aangekleed en zult u zich temidden van figuranten even in een andere wereld wanen.  Ook worden hieraan gekoppeld ‘volkstheater’ acts  gespeeld. Misschien kunt u zich de Trojka uit 2006 of het Dútske hûs uit 2008 herinneren!?

Krystmerk en de Alpen

Een uniek en onvergetelijk evenement vol sfeer, humor en verlichting georganiseerd door de Teatertun.

In navolging van de vele spraakmakende kerstmarkten in het verleden zal in de Teatertún in Rijs (Fryslân) op 10,11 en 12 december 2010 wederom een zeer bijzondere kerstmarkt plaats vinden. De ‘Krystmerk’ dit jaar draagt als thema ‘De Alpen’.

Binnen in de luwte van feeërieke Pagodetenten, omgeven door vuurkorven in een sfeervol verlichte tuin staan originele en bijzondere kramen met o.a. Kleding, kunst, antiek, brocante, woon- en kerstdecoraties, wijnen en kinderkado’s en traditionele gerechten en streekproducten zullen ook de interesse van de bezoeker wekken.

Daarnaast zal de bezoeker getrakteerd worden op creaties en andere uitingen die  doen denken aan landen als Zwitserland,  Oostenrijk en Tirool.  Zo zullen er op diverse locaties in de tuin theatervoorstellingen,  b.v. een impressie van de Sound of Music plaatsvinden op het grote podium, Olga Lawina met een heuse plee bek jodelshow, skilessen voor op familie skies en “wii evenaart”  tijdens het  skansspringen. Als blikvanger een kerstman in het bos zittend op zijn troon gemaakt van oude boomstronken  bezoekers te ontvangen,  waarbij kinderen de gelegenheid krijgen een wandelstok te maken, opbrengst is voor een goed doel, namelijk Kleurrijk Oudemirdum.

En aan het einde van de dag is het tijd voor een kerstborrel bij het vuur. Natuurlijk zal de tuin in alpenkerstsferen worden aangekleed. Kortom eigenlijk te veel om op te noemen. Als u wilt genieten van één van de mooiste locaties  voor een kerstmarkt en u zich wilt laten verwonderen, kom dan 10, 11 en 12  december, naar de Teatertún in Rijs aan de Enkhuizerlaan Gaasterlân.

PC050158

PB250146

Comments are closed.