Frysk op Riis

  • Datum: zondag 29 augustus
  • Aanvang: 14:00
  • Entree: €15

Wees u er bewust van dat de organisatie gebonden is aan de landelijke maatregelen met betrekking tot de Corona.
Dit betekent dat u bij binnenkomst een QR code moet kunnen laten zien op uw telefoon

Houd deze bij de hand bij de ingang voor een vlotte doorstroom

RIJS Er komt toch een vijfde editie van Frysk op Riis. Het Fries- en streekfriestalig festival stond aanvankelijk gepland voor begin juli vorig jaar, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Het festival werd verplaatst naar het eerste weekend van juli dit jaar, maar die datum komt volgens de organisatie, ondanks de versoepelingen, nog net te vroeg. Daarom is besloten Frysk op Riis 22 augustus te houden. Dan behoren de meeste beperkingen tot het verleden. Mocht dan nog wel de afstandsregel gelden, dan is dat op de plaats van handeling, de Teatertún in Rijs, geen probleem.

Het is de organisatie gelukt om dezelfde artiesten te boeken, die vorig jaar ook in de line-up stonden. Zo wordt Frysk op Riis geopend door Jilt, de band om zanger/muzikant Jilt Heidstra. Vervolgens de band Reizger in een nieuwe bezetting, de singer/songwriter Gurbe Douwstra met als begeleiding Johanna van der Veen, Jan de Vries en Wander van Duin, het trio waarmee hij ook zijn theater-liedjesprogramma TePlak brengt, Grytz & Grize deze keer tot trio aangevuld met Jan Hoekstra en als afsluiting Jaap Louwes en de Losse Binde.

Frysk op Riis heeft, dankzij de vorige edities, inmiddels een belangrijke functie voor de Friese en streekfriestalige muziek en is daarmee een vaste waarde geworden op de jaarlijkse evenementenkalender. Het festival vindt, zoals gebruikelijk, plaats op de vaste locatie, de Teatertún yn Rijs. De tuin is om 13.30 uur open en het eerste optreden begint om 14.00 uur