Archief


Kerstmarkt 1994

krystmerk1994
RIJS -In het Rijster bos, vlak achter hotel Jans, lopen dit weekeinde .vreemde bosbewo- ners rond. Op de natuurlijke kerstmarkt is niet alleen het kindeke Jezus te bewonderen, maar ook vuurvreters en Charles Dickens-meisjes. In het schemerdonker van vier grote tenten klingelen klokjes en ruikt het naar dennegroen. Alleen wat puur natuur is, gaat over de toon-
bank. Kaarsenstandaards van taxushout, boomversiering van stof en ecologisch verant- woord kerstbrood. Hert van der Wal organi- seerde de markt om de mensen te laten zien hoe sprookjesachtig het Rijster bos eigenlijk is. Hij is druk bezig de theatertuin in oude glorie te herstellen. De tuin werd in de jaren zestig door duizenden mensen bezocht als er een opvoering of concert werd gegeven.
In opdracht van Van der Wal maken studenten van de Christelijke Hogeschool Leeuwarden een haalbaarheids- studie naar een tweede leven van het openlucht- theater. Volgend jaar al moeten er op eel1 zomeravond 240 mensen te gast zijn op df betonnen bankjes rond het podium.
Foto LC/Catrinus van der V.-

Serenade 1996

sulthaan

 • Theatervoorstelling van theatergroep SULT
 • 7, 8 en 9 augustus
 • Serenade van sult 1996

  Na zo’n dertig jaar gaat het openluchttheater in Rijs weer open. Het openluchttheater is onderdeel van “de Teatertún”, een initiatief van tuinadviseur Bart van der Wal. Vorig jaar is er door Pieter Stellingwerf, met het theaterproject “Sartre yn Starum”, een start gemaakt met openluchttheater in de Zuidwesthoek van Friesland. Dit jaar speelt stichting SULT i.o., in samenwerking met stichting ‘De Paupers’, het komische spektakelstuk “Serenade” van de Poolse schrijver Slawomir Mrozek. Serenade is een fabel over een aantal kippen, een haan en een vos. Wanneer de vos op een avond onder het venster van het kippenhok verschijnt en een serenade speelt, is er alom tumult in het kippenhok. De haan maant de kippen geen aandacht te besteden aan hun aartsvijand. Hierdoor zouden ze echter niet te weten komen, voor wie de vos de serenade speelt.


  Kerstmarkt 1996

  Kerstmarkt1996

 • Kerstmarkt met diverse kraampjes
 • 13, 14 en 15 december
 • Onderschrift

  Rijs- De maansikkel aan de hemel, een behaaglijke vuurpot op de grond. Op de kerstmarkt in de theatertuin in het Rijsterbos brengt de schemer gezelligheid. Met stro op de grond en brandende lampjes lijken de tien legertenten net kerststallen. Tweeëndertig handelaren die vooral leven op wodka en snert, verkopen hun waar. Dat is dit jaar veel natuur, zoals grote Amerikaanse denneappels en gedroogde zwammen. “Bij ons is geen kerstbal te koop,” zegt tuin-eigenaar Bart van der Wal met enige trots. Hij wil elke schijn van een commerciële braderie vermijden.aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


  Fuchsiashow 2001

  CCI01082013_0003

 • Grote show met Fuchsia’s van diverse kwekers
 • 27 juli t/m 5 augustus
 • Bezoekers ong. 6000
 • fuchsia

  De opstelling van de showplanten varieerde van gewoon langs de paden in (veelal grote) potten tot bloemtorens met veel wat kleinere planten in een fraaie combinatie met elkaar, ook waren er pergola’s met prachtige hangers, maar het meest indrukwekkend was het Openluchttheater met op en rond het toneel een prachtige compositie van vele planten, samen met muziekinstrumenten vanwege het thema muziek dat voor deze show was gekozen.
  Verder stonden op alle publieksrijen van het theater prachtige grote fuchsia’s in potten, in halve cirkels opgesteld. Voor de ware liefhebber was een middag eigenlijk te kort om alles te bewonderen.


  Senses 2002

  CCI01082013

 • Zintuigenfestival
 • 12 t/m 15 september
 • Artiesten en kunstenaars: Henk de Lange, Joris Collier, Yoke Hagen, Jan Kalma, Pierre Mansire, Canal dance, Collectief de Zoete hanen, Pieter Stellingwerf en Kees Botman, Pé Okx, Rinse Heninga, Bart van der Wal, Henk Wijma
 • canal dance
  De Teatertún is in eerste instantie een openluchttheater in een prachtige, volgroeide tuin. Maar lopende door dit unieke paradijsje van Friesland, verscholen tussen de oude bossen, tref je open plekken en knusse hoekjes aan tussen het groen. Kortom, plaatsen waar haast vanzelf een verhaal naar boven komt. Deze verhalen worden door kunstenaars tot leven gebracht op een aantal nazomerse dagen, als de oogst binnen is en het goed toeven is op de tuin.

  De schemering, die lokt met al haar geuren, nodigt u uit een wandeling te maken en zo komt men langs verschillende performances en objecten. Licht en geluid spelen hierbij een belangrijke rol, dus uw oor en oog maken overuren! Naast indrukwekkende monumentale objecten, staan er optredens geprogrammeerd met een hoog interactief karakter. Zo is er op het grote podium een doorlopende voorstelling van de film Koyaanisquatsi, met muziek van Philip Glass.

  Wie een neus heeft voor beeld, in de breedste zin van het woord, zal op deze dagen genoeg binnen krijgen. Ofwel: senses working overtime.


  Senses 2003

  CCI01082013_0001

 • Zintuigenfestival
 • 5 t/m 7 september
 • Artiesten en kunstenaars: BUOG, D’Angel, De Zoete Hanen, Joris Collier, Atelier Kniertje, Henk de Boer, Pilgrim productions
 • CCI01082013_0002De schemering, die lokt met al haar geuren, nodigt u uit een wandeling te maken en zo komt men langs verschillende performances en objecten. Licht en geluid spelen hierbij een belangrijke rol, dus uw oor en oog maken overuren! Naast indrukwekkende monumentale objecten, staan er optredens geprogrammeerd met een hoog interactief karakter. Zo is er op het grote podium een doorlopende voorstelling van de film Koyaanisquatsi, met muziek van Philip Glass.

  Wie een neus heeft voor beeld, in de breedste zin van het woord, zal op deze dagen genoeg binnen krijgen. Ofwel: senses working overtime.

  (klik artikel voor vergroting)


  Krystmerk 2004

  poster Krystmerke 2004

  Aldgilles 2005

  Aldgillis festival 2005
  Frysk keltisch festival
  labyOp donderdag 20 Oktober 2005 vond ’s avonds bij opkomende maan een kleine plechtigheid plaats, namelijk de opening van de pas voltooide Trojaburg, aangelegd in de Teatertún te Rijs door Bart van der Wal en zijn zoon Eric.
  Zij slaagden erin om in 30 dagen een ronde plek in het bos te rooien met een straal van 18 meter en daarin met balstenen, die zij van heinde en ver verzameld hadden, een labyrint aan te leggen — waarover dadelijk meer. In de vallende avond was de plek verlicht met fakkels en petroleumlampen; een feestelijk gezicht.
  Achter de Trojaburg, op een grote witte zwerfkei, zat een in het wit gestoken harpiste te spelen.
  Na een korte toespraak nodigde Bart de gasten uit om het labyrint te lopen en dat werd met grote eensgezindheid gedaan. Zo slingerde zich een stoet jongere en oudere mensen, met en zonder fakkels, langs de ruim een meter paden, in het rond en weer terug zodat men elkaar voortdurend tegenkwam.
  Het duurde zeker tien minuten voordat de “pelgrims” het middelpunt hadden bereikt. Daarna vingen ze de terugweg aan, langs diegenen die nog op de heenweg waren, zodat er opnieuw steeds ontmoetingen waren.
  Na een klein halfuur was deze eenvoudige maar feestelijke plechtigheid afgelopen.

  Open podium 2006

  Open podium atver


  Zomermarkt 2006

  zomermarkt


  Trûbadoers 2006

  trub

  Krystmerk 2006

  KERKGROEPS

  Beeldmerk RusKry

 • Kerstmarkt met als thema Rusland
 • 8, 9 en 10 december
 • Bezoekers: ong. 6500
 • RUSSISCHE kerstmarkt in Teatertun Rijs (Friesland) 8, 9 en 10 december

  Een uniek en onvergetelijk evenement vol sfeer, humor en verlichting georganiseerd door de Teatertun.
  Door alle aankleding en prachtige handgemaakte tradionele klederdracht zult u zich even in Rusland wanen.
  Vol met mini-theaterproducties, verhalenvertellers, Lemster Kozakkenkoor, Russische dansgroep, levend icoon, iconenschilderes, Russische speeldoos met dans en muziek, sfeervolle kramen met zowel Nederlandse als ook ruimschoots Russische artikelen en nog zoveel meer!
  Het evenement draagt als rode draad versmelting van volkeren en culturen. Dit sluit aan bij wat er in de huidige tijd actueel is; de eenwording van Europa, de toestroom van mensen uit alle delen van de wereld, welke met hun muziek en cultuur, voedingswijze en andere uitingen de onze kunnen verrijken.

  Nynke Laverman – Nacht fan de maisfrou 2007

 • Concert en DVD-opname ‘De nacht van de maisfrou’ van Nynke Laverman
 • 22 en 23 juni
 • DVD (klik)
 • maisfrou36Na twee seizoenen lang door het hele land te hebben gespeeld met De Maisfrou keert Nynke weer terug naar Friesland en neemt zij het initiatief om de tournee daar op bijzondere wijze af te sluiten.
  En wel met een tweetal midzomernachtconcerten op 22 en 23 juni in de Teatertún te Rijs.
  Twee midzomernachtconcerten in een bostheater waar zich via sfeervol aangelichte wandelroutes een Mexicaanse sprookjeswereld ontvouwt, met kraampjes vol Mexicaans eten en drinken (om “nooit te vergeten te feesten”), levensgrote piñatas en een mariachi-orkestje in een boom. Het concert wordt ook weer feestelijk afgesloten met koffie, kahlua en chocolademelk.


  Pink Floyd Project – Live in concert 2008

  16

  Krystmerk 2008

  KrystmerkflyerA4
  628322070_5_kS0o
  Krystmerk

  Gaasterland popfestival 2010

  basisHet Gaasterland Popfestival geeft een knipoog naar een festival wat is gehouden op dezelfde locatie
  als op 25 juli 1970 in en om de populaire Openluchttheater Teatertún te Rijs.
  Op deze dag zal een tijdbrug van 40 jaar worden gelegd van de jaren 70 tot heden.
  Jong en oud worden bekendgemaakt met heden en verleden.
  Teven zullen festivalgangers van destijds hier weer oude contacten ontmoeten in de vorm van reünie.
  Mede mogelijk gemaakt door
  euro310578561
  Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO)
  Europa investeert in zijn platteland

  Krystmerk 2010


 • stephen curry shoes
 • lebron soldier 10
 • lebron shoes
 • curry one
 • kd shoes
 • KD 8
 • kyrie 1
 • Curry 1
 • supra shoes
 • stephen curry jerseys
 • lebron shoes
 • under armour shoes
 • salomon
 • ua shoes
 • kd shoes
 • Kevin Durant shoes
 • under armour soccer cleats
 • stan smith shoes
 • adidas stan smith
 • adidas nmd shoes
 • curry 3 shoes
 • curry 3
 • Asics Shoes
 • kd 9
 • stephen curry
 • http://www.stephencurry.us.com
 • Yeezy 550
 • Yeezy 550 boost
 • Yeezy 550
 • http://www.kd-9.org
 • 2016 NEW stephen curry shoes
 • yeezy boost 350 v2
 • Yeezy 550 boost
 • kd shoes
 • Curry 3
 • ua running shoes
 • new balance shoes
 • Curry 1
 • http://www.curry1.org
 • kevin durant shoes
 • kyrie 1 shoes
 • kyrie irving shoes
 • kyrie shoes
 • yeezy boost
 • adidas nmd Runner
 • kobe 10
 • kyrie 2
 • irving shoes
 • salomon shoes
 • pharrell williams shoes
 • NMD Human Race
 • kobe 10 shoes
 • kobe shoes
 • Stephen Curry Shoes
 • curry one
 • curry one
 • Curry One
 • Curry Shoes
 • adidas stan smith
 • stan smith
 • Curry 3
 • stan smith adidas
 • yeezy 350 boost
 • stan smith shoes
 • Baseball Bats
 • kobe bryant shoes
 • air max shoes
 • Nike Free
 • nike air max
 • Nike Free Shoes
 • air max nike
 • kyrie irving shoes
 • kyrie shoes
 • nike kyrie shoes
 • kyrie 2
 • lebron soldier
 • lebron soldier shoes
 • soldier shoes
 • air max 90
 • Free Shoes
 • air max 95
 • Asics Gel Kayano
 • kobe 11
 • Curry One
 • Curry Shoes
 • supra footwear
 • ua shoes
 • nike free run
 • curry two
 • stephen curry shoes
 • Nike Huarache
 • Kobe Shoes
 • lebron 13
 • harden shoes
 • asics shoes
 • asics running shoes
 • asics outlet
 • asics
 • Curry One
 • Kyrie Irving Shoes
 • kobe 11 shoes
 • Under Armour Shoes
 • Under Armour running shoes
 • Curry 2
 • Curry 2
 • messi shoes
 • kyrie 2 shoes
 • D Rose 6
 • harden shoes sale
 • yeezy 350
 • adidas nmd
 • http://www.yeezy350.org
 • Under Armour Shoes
 • Harden 1
 • Stephen Curry Shoes
 • kyrie 2
 • Nike Roshe Run
 • under armour shoes
 • Roshe Run Shoes
 • Curry 2
 • Messi Soccer Shoes
 • Gel Kayano
 • kyrie 2
 • Salomon Shoes
 • curry 2.5
 • Rose 6
 • James Harden Shoes
 • Roshe Run
 • Roshe Run
 • Curry Shoes
 • messi soccer
 • Messi Soccer
 • curry one
 • Nike Roshe Run
 • KD Shoes
 • Stephen Curry Shoes
 • lebron soldier
 • lebron 10 soldier
 • nike lebron soldier
 • Roshe Run Women
 • Rose 6
 • supra skytop shoes
 • Nike Kevin Durant Shoes
 • Roshe Run Shoes
 • Roshe Run cheap
 • Curry Jerseys
 • curry shoes
 • Lionel Messi Shoes
 • Curry Shoes 2015
 • Stephen Curry Shoes
 • Harden 1 Shoes
 • James Harden Shoes
 • James Harden Shoes For Sale
 • Cheap Baseball Bats
 • Harden Shoes
 • Nike Roshe Run Shoes
 • Asics Kayano
 • Kevin Durant Shoes
 • Roshe Run Shoes
 • Curry Shoes MVP
 • Discount Roshe Run
 • Curry Shoes
 • Cheap Curry Shoes
 • Nike Shoes
 • Stephen Curry Jersey
 • James Harden 1
 • Baseball Bats For Sale
 • Under Armour
 • Roshe Run Online
 • Under Armour Curry Shoes
 • skytop shoes
 • salomon shoes
 • Air Huarache
 • Salomon Trail Running Shoes
 • kobe x
 • Kobe 10
 • Nike Harden Shoes
 • Asics Running Shoes
 • Salomon Running Shoes
 • Baseball Bats Outlet
 • Cheap Harden 1
 • lebron james shoes
 • Curry Basketball Shoes
 • Curry Jersey
 • Nike Huarache Shoes
 • KD 8
 • lebron shoes
 • kobe bryant shoes
 • kobe shoes
 • kevin durant shoes
 • Cheap Curry Shoes
 • Trail Running Shoes
 • yeezy 950
 • Baseball Bats Store
 • Nike KD 8
 • Curry One Mvp
 • Running Shoes
 • james shoes
 • nike lebron james shoes
 • Nike Harden Shoes
 • Cheap Curry Jersey
 • Asics Shoes
 • Curry Shoes Outlet
 • Curry Shoes
 • Air Huarache Shoes
 • KD 8
 • Baseball Bat
 • kobe 10
 • kd 7 shoes
 • kd 7
 • kd shoes
 • cheap Roshe Run
 • Roshe Run Sale
 • Nike Kobe Shoes
 • Roshe Run Women
 • Under Armour Basketball Shoes
 • Harden Shoes
 • Under Armour Store
 • Baseball Bats Sale
 • Roshe Run Men
 • Asics Shoes Women
 • Discount KD 8
 • Huarache Shoes
 • Curry Jersey Sale
 • Curry basketball Shoes
 • Curry 2 Shoes
 • Stephen Curry Jersey sale
 • Curry Shoes
 • curry 1
 • Stephen Curry Shoes
 • UA Curry Shoes
 • Under Armour curry one
 • James Harden Shoes
 • Stephen Shoes
 • New Curry Shoes
 • Steph Curry 1
 • Stephen Curry Shoes
 • Nike Kevin Shoes
 • James Harden Shoes 2015
 • Harden Shoes 2015
 • Nike Roshe Run
 • Asics Shoes Men
 • Roshe Run
 • kobe 10 shoes
 • Stephen Curry Shoes
 • kobe shoes
 • kobe bryant shoes
 • Air Huarache Run
 • kevin durant shoes
 • kd shoes
 • kobe basketball Shoes
 • kobe bryant shoes
 • kobe shoes 2015
 • Nike Harden Shoes
 • Nike James Harden Shoes
 • Harden Shoes For sale
 • kevin shoes
 • Harden Shoes Sale
 • durant shoes
 • Curry Shoes
 • Kevin Durant Shoes
 • yeezy shoes
 • kanye west shoes
 • http://www.yeezyshoes.us.com
 • kobe x shoes
 • nike kyrie 1
 • Curry Low Shoes
 • nike free shoes
 • nike free run
 • kd shoes 2015
 • kyrie shoes
 • kyrie irving shoes
 • kobe 10 shoes
 • lebron james jerseys
 • lebron jerseys
 • kobe 10
 • kyrie 1 shoes
 • Huarache Run Women
 • kyrie 1
 • nike free 5.0
 • nike free 5
 • kobe shoes
 • KD Shoes
 • kd 8
 • kobe jersey
 • Cheap kobe jersey
 • adidas rose shoes
 • derrick rose shoes
 • lebron james shoes
 • russell westbrook shoes
 • westbrook shoes
 • Huarache Run Men
 • russell shoes
 • Air Huarache Sale
 • jordan westbrook shoes
 • lebron james jersey
 • kyrie irving shoes
 • nike kyrie 1
 • Curry Shoes Sale
 • messi cleats
 • Nike Huarache Sale
 • cheap kyrie 1
 • michael jordan jerseys
 • jordan jerseys
 • michael jerseys
 • kevin durant jersey
 • kd jersey
 • kevin jersey
 • kobe bryant jerseys
 • kobe bryant jersey
 • james jerseys
 • cheap lebron jerseys
 • d rose shoes
 • rose shoes
 • lebron james jerseys
 • lebron jersey
 • james jersey
 • d rose shoes
 • rose shoes
 • adidas rose shoes
 • lebron james shoes
 • michael jordan jersey
 • nike shoes
 • lebron james shoes
 • kd shoes
 • kd shoes
 • Curry 1
 • Curry 1 Shoes
 • Stephen Curry 1
 • kd 7 shoes
 • kd 7
 • lebron shoes
 • cheap lebron james shoes
 • nike lebron shoes
 • lebron shoes
 • kyrie irving shoes
 • kyrie shoes
 • kyrie 1 shoes
 • irving shoes
 • lebron 12
 • lebron 12 shoes
 • lebron shoes
 • air max shoes
 • nike air max shoes
 • nike air max
 • durant jersey
 • kevin durant shoes
 • kd vii
 • kd 7
 • kobe bryant jersey
 • kobe bryant jerseys
 • kobe jerseys
 • UA Curry Low Shoes
 • bryant jerseys
 • adidas porsche shoes
 • adidas porsche design shoes
 • lebron james shoes
 • kobe shoes 2015
 • nike air shoes
 • nike air max shoes
 • cheap air max shoes
 • air max shoes
 • kd vii shoes
 • nba jerseys
 • kd shoes
 • kevin durant shoes
 • adidas zx flux
 • adidas zx
 • adidas flux
 • cheap kd shoes
 • ultra boost adidas
 • adidas ultra boost
 • kobe shoes nba
 • cheap kobe shoes
 • kd shoes
 • kevin durant shoes
 • kevin durant shoes
 • kd 7 shoes
 • kevin durant shoes mvp
 • Griffin Shoes
 • Cheap Jordan Griffin Shoes
 • Jordan Griffin Shoes
 • Hyperdunk Shoes
 • porsche design shoes
 • adidas porsche design
 • adidas shoes
 • kevin bryant shoes
 • kd shoes store
 • kd 7
 • nba jerseys store
 • herve leger dresses
 • kobe shoes
 • kobe bryant shoes
 • kd shoes
 • kd sneaker
 • jeremy scott adidas
 • jeremy scott wings
 • jeremy scott shoes
 • js wings
 • lebron shoes
 • kobe shoes
 • kobe bryant shoes
 • Blake Griffin Shoes