Archief


Kerstmarkt 1994

krystmerk1994
RIJS -In het Rijster bos, vlak achter hotel Jans, lopen dit weekeinde .vreemde bosbewo- ners rond. Op de natuurlijke kerstmarkt is niet alleen het kindeke Jezus te bewonderen, maar ook vuurvreters en Charles Dickens-meisjes. In het schemerdonker van vier grote tenten klingelen klokjes en ruikt het naar dennegroen. Alleen wat puur natuur is, gaat over de toon-
bank. Kaarsenstandaards van taxushout, boomversiering van stof en ecologisch verant- woord kerstbrood. Hert van der Wal organi- seerde de markt om de mensen te laten zien hoe sprookjesachtig het Rijster bos eigenlijk is. Hij is druk bezig de theatertuin in oude glorie te herstellen. De tuin werd in de jaren zestig door duizenden mensen bezocht als er een opvoering of concert werd gegeven.
In opdracht van Van der Wal maken studenten van de Christelijke Hogeschool Leeuwarden een haalbaarheids- studie naar een tweede leven van het openlucht- theater. Volgend jaar al moeten er op eel1 zomeravond 240 mensen te gast zijn op df betonnen bankjes rond het podium.
Foto LC/Catrinus van der V.-

Serenade 1996

sulthaan

 • Theatervoorstelling van theatergroep SULT
 • 7, 8 en 9 augustus
 • Serenade van sult 1996

  Na zo’n dertig jaar gaat het openluchttheater in Rijs weer open. Het openluchttheater is onderdeel van “de Teatertún”, een initiatief van tuinadviseur Bart van der Wal. Vorig jaar is er door Pieter Stellingwerf, met het theaterproject “Sartre yn Starum”, een start gemaakt met openluchttheater in de Zuidwesthoek van Friesland. Dit jaar speelt stichting SULT i.o., in samenwerking met stichting ‘De Paupers’, het komische spektakelstuk “Serenade” van de Poolse schrijver Slawomir Mrozek. Serenade is een fabel over een aantal kippen, een haan en een vos. Wanneer de vos op een avond onder het venster van het kippenhok verschijnt en een serenade speelt, is er alom tumult in het kippenhok. De haan maant de kippen geen aandacht te besteden aan hun aartsvijand. Hierdoor zouden ze echter niet te weten komen, voor wie de vos de serenade speelt.


  Kerstmarkt 1996

  Kerstmarkt1996

 • Kerstmarkt met diverse kraampjes
 • 13, 14 en 15 december
 • Onderschrift

  Rijs- De maansikkel aan de hemel, een behaaglijke vuurpot op de grond. Op de kerstmarkt in de theatertuin in het Rijsterbos brengt de schemer gezelligheid. Met stro op de grond en brandende lampjes lijken de tien legertenten net kerststallen. Tweeëndertig handelaren die vooral leven op wodka en snert, verkopen hun waar. Dat is dit jaar veel natuur, zoals grote Amerikaanse denneappels en gedroogde zwammen. “Bij ons is geen kerstbal te koop,” zegt tuin-eigenaar Bart van der Wal met enige trots. Hij wil elke schijn van een commerciële braderie vermijden.aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


  Fuchsiashow 2001

  CCI01082013_0003

 • Grote show met Fuchsia’s van diverse kwekers
 • 27 juli t/m 5 augustus
 • Bezoekers ong. 6000
 • fuchsia

  De opstelling van de showplanten varieerde van gewoon langs de paden in (veelal grote) potten tot bloemtorens met veel wat kleinere planten in een fraaie combinatie met elkaar, ook waren er pergola’s met prachtige hangers, maar het meest indrukwekkend was het Openluchttheater met op en rond het toneel een prachtige compositie van vele planten, samen met muziekinstrumenten vanwege het thema muziek dat voor deze show was gekozen.
  Verder stonden op alle publieksrijen van het theater prachtige grote fuchsia’s in potten, in halve cirkels opgesteld. Voor de ware liefhebber was een middag eigenlijk te kort om alles te bewonderen.


  Senses 2002

  CCI01082013

 • Zintuigenfestival
 • 12 t/m 15 september
 • Artiesten en kunstenaars: Henk de Lange, Joris Collier, Yoke Hagen, Jan Kalma, Pierre Mansire, Canal dance, Collectief de Zoete hanen, Pieter Stellingwerf en Kees Botman, Pé Okx, Rinse Heninga, Bart van der Wal, Henk Wijma
 • canal dance
  De Teatertún is in eerste instantie een openluchttheater in een prachtige, volgroeide tuin. Maar lopende door dit unieke paradijsje van Friesland, verscholen tussen de oude bossen, tref je open plekken en knusse hoekjes aan tussen het groen. Kortom, plaatsen waar haast vanzelf een verhaal naar boven komt. Deze verhalen worden door kunstenaars tot leven gebracht op een aantal nazomerse dagen, als de oogst binnen is en het goed toeven is op de tuin.

  De schemering, die lokt met al haar geuren, nodigt u uit een wandeling te maken en zo komt men langs verschillende performances en objecten. Licht en geluid spelen hierbij een belangrijke rol, dus uw oor en oog maken overuren! Naast indrukwekkende monumentale objecten, staan er optredens geprogrammeerd met een hoog interactief karakter. Zo is er op het grote podium een doorlopende voorstelling van de film Koyaanisquatsi, met muziek van Philip Glass.

  Wie een neus heeft voor beeld, in de breedste zin van het woord, zal op deze dagen genoeg binnen krijgen. Ofwel: senses working overtime.


  Senses 2003

  CCI01082013_0001

 • Zintuigenfestival
 • 5 t/m 7 september
 • Artiesten en kunstenaars: BUOG, D’Angel, De Zoete Hanen, Joris Collier, Atelier Kniertje, Henk de Boer, Pilgrim productions
 • CCI01082013_0002De schemering, die lokt met al haar geuren, nodigt u uit een wandeling te maken en zo komt men langs verschillende performances en objecten. Licht en geluid spelen hierbij een belangrijke rol, dus uw oor en oog maken overuren! Naast indrukwekkende monumentale objecten, staan er optredens geprogrammeerd met een hoog interactief karakter. Zo is er op het grote podium een doorlopende voorstelling van de film Koyaanisquatsi, met muziek van Philip Glass.

  Wie een neus heeft voor beeld, in de breedste zin van het woord, zal op deze dagen genoeg binnen krijgen. Ofwel: senses working overtime.

  (klik artikel voor vergroting)


  Krystmerk 2004

  poster Krystmerke 2004

  Aldgilles 2005

  Aldgillis festival 2005
  Frysk keltisch festival
  labyOp donderdag 20 Oktober 2005 vond ’s avonds bij opkomende maan een kleine plechtigheid plaats, namelijk de opening van de pas voltooide Trojaburg, aangelegd in de Teatertún te Rijs door Bart van der Wal en zijn zoon Eric.
  Zij slaagden erin om in 30 dagen een ronde plek in het bos te rooien met een straal van 18 meter en daarin met balstenen, die zij van heinde en ver verzameld hadden, een labyrint aan te leggen — waarover dadelijk meer. In de vallende avond was de plek verlicht met fakkels en petroleumlampen; een feestelijk gezicht.
  Achter de Trojaburg, op een grote witte zwerfkei, zat een in het wit gestoken harpiste te spelen.
  Na een korte toespraak nodigde Bart de gasten uit om het labyrint te lopen en dat werd met grote eensgezindheid gedaan. Zo slingerde zich een stoet jongere en oudere mensen, met en zonder fakkels, langs de ruim een meter paden, in het rond en weer terug zodat men elkaar voortdurend tegenkwam.
  Het duurde zeker tien minuten voordat de “pelgrims” het middelpunt hadden bereikt. Daarna vingen ze de terugweg aan, langs diegenen die nog op de heenweg waren, zodat er opnieuw steeds ontmoetingen waren.
  Na een klein halfuur was deze eenvoudige maar feestelijke plechtigheid afgelopen.

  Open podium 2006

  Open podium atver


  Zomermarkt 2006

  zomermarkt


  Trûbadoers 2006

  trub

  Krystmerk 2006

  KERKGROEPS

  Beeldmerk RusKry

 • Kerstmarkt met als thema Rusland
 • 8, 9 en 10 december
 • Bezoekers: ong. 6500
 • RUSSISCHE kerstmarkt in Teatertun Rijs (Friesland) 8, 9 en 10 december

  Een uniek en onvergetelijk evenement vol sfeer, humor en verlichting georganiseerd door de Teatertun.
  Door alle aankleding en prachtige handgemaakte tradionele klederdracht zult u zich even in Rusland wanen.
  Vol met mini-theaterproducties, verhalenvertellers, Lemster Kozakkenkoor, Russische dansgroep, levend icoon, iconenschilderes, Russische speeldoos met dans en muziek, sfeervolle kramen met zowel Nederlandse als ook ruimschoots Russische artikelen en nog zoveel meer!
  Het evenement draagt als rode draad versmelting van volkeren en culturen. Dit sluit aan bij wat er in de huidige tijd actueel is; de eenwording van Europa, de toestroom van mensen uit alle delen van de wereld, welke met hun muziek en cultuur, voedingswijze en andere uitingen de onze kunnen verrijken.

  Nynke Laverman – Nacht fan de maisfrou 2007

 • Concert en DVD-opname ‘De nacht van de maisfrou’ van Nynke Laverman
 • 22 en 23 juni
 • DVD (klik)
 • maisfrou36Na twee seizoenen lang door het hele land te hebben gespeeld met De Maisfrou keert Nynke weer terug naar Friesland en neemt zij het initiatief om de tournee daar op bijzondere wijze af te sluiten.
  En wel met een tweetal midzomernachtconcerten op 22 en 23 juni in de Teatertún te Rijs.
  Twee midzomernachtconcerten in een bostheater waar zich via sfeervol aangelichte wandelroutes een Mexicaanse sprookjeswereld ontvouwt, met kraampjes vol Mexicaans eten en drinken (om “nooit te vergeten te feesten”), levensgrote piñatas en een mariachi-orkestje in een boom. Het concert wordt ook weer feestelijk afgesloten met koffie, kahlua en chocolademelk.


  Pink Floyd Project – Live in concert 2008

  16

  Krystmerk 2008

  KrystmerkflyerA4
  628322070_5_kS0o
  Krystmerk

  Gaasterland popfestival 2010

  basisHet Gaasterland Popfestival geeft een knipoog naar een festival wat is gehouden op dezelfde locatie
  als op 25 juli 1970 in en om de populaire Openluchttheater Teatertún te Rijs.
  Op deze dag zal een tijdbrug van 40 jaar worden gelegd van de jaren 70 tot heden.
  Jong en oud worden bekendgemaakt met heden en verleden.
  Teven zullen festivalgangers van destijds hier weer oude contacten ontmoeten in de vorm van reünie.
  Mede mogelijk gemaakt door
  euro310578561
  Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO)
  Europa investeert in zijn platteland

  Krystmerk 2010


 • vans shoes
 • kyrie 4
 • lebron james shoes
 • kyrie irving shoes
 • puma fenty
 • lebron soldier 11
 • asics shoes
 • stephen curry shoes
 • pg shoes
 • puma fenty slides
 • lebron 14
 • kyrie 4
 • puma rihanna creepers
 • nmd human race
 • curry shoes
 • yeezy shoes
 • adidas nmd
 • lebron soldier 10
 • puma fenty
 • lebron soldier
 • lebron 15
 • kyrie 4
 • kd shoes
 • nike vapormax
 • stephen curry shoes
 • kyrie 4
 • kyrie 1
 • curry shoes
 • kyrie 2
 • adidas nmd shoes
 • stephen curry shoes
 • john wall shoes
 • http://www.kyrie4.us.com
 • adidas yeezy boost
 • yeezy boost
 • nike pg 2
 • kyrie irving shoes
 • adidas john wall
 • yeezy boost
 • j wall shoes
 • http://www.asicsshoes.us.com
 • curry 3 shoes
 • kyrie irving jersey
 • curry 3
 • kd 9
 • kd shoes
 • Kevin Durant shoes
 • http://www.kd-9.org
 • yeezy boost 350 v2
 • kd shoes
 • Curry 3
 • Curry 1
 • kevin durant shoes
 • yeezy boost
 • adidas nmd Runner
 • adidas nmd r1
 • kobe 10
 • adidas crazy explosive
 • air max 90
 • kobe 10 shoes
 • adidas nmd xr1
 • kobe shoes
 • curry one
 • kyrie irving shoes
 • adidas nmd
 • vans outlet
 • vans for sale
 • Curry 3
 • yeezy 350 boost
 • kobe bryant shoes
 • lebron soldier
 • under armour shoes
 • http://www.kyrie4.com
 • nike lebron soldier
 • adidas tubular instinct
 • vibram
 • vibram fivefingers
 • adidas tubular instinct boost
 • adidas ultra boost
 • adidas tubular
 • lebron soldier shoes
 • kids shoes
 • air jordan shoes
 • air max shoes
 • air force 1
 • nike air max
 • air max nike
 • lebron soldier shoes
 • soldier shoes
 • air max 90
 • air max 95
 • adidas nmd human race
 • nmd human race
 • kyrie 4
 • kobe 11
 • Curry One
 • Kobe Shoes
 • harden shoes
 • kobe 11 shoes
 • Curry 2
 • Harden 1
 • Curry 2
 • James Harden Shoes
 • lebron soldier
 • nike epic react
 • nike kyrie flytrap
 • nike epic react flyknit
 • lebron 10 soldier
 • nike lebron soldier
 • Curry Shoes 2015
 • Harden 1 Shoes
 • James Harden Shoes
 • Harden Shoes
 • James Harden 1
 • Under Armour Curry Shoes
 • kobe x
 • Kobe 10
 • Cheap Harden 1
 • kobe bryant shoes
 • kobe shoes
 • Lebron James Shoes
 • Cheap Curry Shoes
 • yeezy 950
 • Curry One Mvp
 • Nike Harden Shoes
 • Nike Kobe Shoes
 • Harden Shoes
 • Under Armour Store
 • Curry 2 Shoes
 • Curry Shoes
 • curry 1
 • curry 5
 • http://www.curry-5.us
 • Stephen Curry Shoes
 • Under Armour curry one
 • James Harden Shoes
 • stephen curry shoes
 • Steph Curry 1
 • Stephen Curry Shoes
 • kobe basketball Shoes
 • Nike Harden Shoes
 • fila shoes
 • fila
 • Nike James Harden Shoes
 • Harden Shoes For sale
 • Harden Shoes Sale
 • yeezy boost
 • new balance shoes
 • kanye west shoes
 • http://www.yeezyshoes.us.com
 • kobe x shoes
 • kd 8
 • adidas nmd xr1
 • balenciaga triple s
 • adidas yeezy boost
 • balenciaga triple s Shoes
 • adidas nmd r1
 • adidas yeezy outlet
 • adidas nmd
 • adidas nmd runner
 • adidas nmd pk
 • adidas nmd footlocker
 • adidas nmd r1 primeknit
 • new era caps
 • kobe bryant shoes
 • lebron soldier 11
 • kobe shoes
 • kyrie 3
 • nike kyrie 3
 • kyrie 3 shoes
 • air max shoes
 • yeezy boost
 • nike air max shoes
 • nike air max
 • kevin durant shoes
 • kd vii
 • kd 7
 • curry 3
 • curry 3 shoes
 • ua curry 3
 • curry 3 low
 • kyrie 3
 • adidas porsche shoes
 • adidas porsche design shoes
 • lebron james shoes
 • kobe shoes 2015
 • nike air shoes
 • nike air max shoes
 • kyrie 3
 • kyrie 3 shoes
 • kd 11
 • nike kyire 3
 • cheap air max shoes
 • air max shoes
 • kd vii shoes
 • kd shoes
 • kevin durant shoes
 • adidas zx flux
 • adidas zx
 • jordan retro
 • nike soccer cleats
 • adidas tubular
 • adidas flux
 • cheap kd shoes
 • adidas ultra boost
 • kobe shoes nba
 • palladium boots
 • lebron soldier 10
 • air jordan 32
 • lebron soldier
 • lebron soldier shoes
 • kd 11
 • nike lebron soldier
 • air jordan retro/a>
 • cheap kobe shoes
 • soldier 10
 • adidas ultra boost shoes
 • adidas ultra boost
 • kevin durant shoes
 • kobe bryant shoes
 • jordan retro shoes
 • hyperdunk 2017
 • kd 7 shoes
 • porsche design shoes
 • curry 5
 • adidas porsche design
 • adidas shoes
 • kevin bryant shoes
 • kd shoes store
 • kd 7
 • Cristiano Ronaldo CR7
 • herve leger dresses
 • kobe shoes
 • curry 5 shoes
 • anello backpack
 • kobe bryant shoes
 • kd shoes
 • lebron shoes
 • kd sneaker
 • http://www.curry-5.com
 • adidas alphabounce
 • adidas boost
 • adidas d rose 7
 • jeremy scott adidas
 • nike sb dunk
 • jeremy scott wings
 • Nike CR7
 • jeremy scott shoes
 • js wings
 • lebron shoes
 • kobe shoes
 • balenciaga shoes
 • kobe bryant shoes
 • kyrie irving shoes
 • nike epic react flyknit
 • nike epic react
 • asics gel kayano 23
 • http://www.kyrie3.com
 • canada goose
 • lebron james shoes
 • asics gel kayano 22
 • Nike Lebron James Shoes
 • lebron soldier 12
 • Lebron James Shoes
 • asics gel lyte iii
 • adidas eqt
 • kd 10
 • nike kd 10
 • kyrie 3
 • adidas nmd womens
 • keen uneek sandals
 • prada shoes
 • air jordan 31
 • nike air poresto
 • nike air vapormax
 • nike huarache
 • nike vapormax shoes
 • nike mercurial
 • stephen curry shoes
 • kyrie irving shoes
 • kyrie irving basketball shoes
 • reebok pump fury
 • reebok pump superme
 • air max 270
 • kevin durant jersey
 • adidas iniki
 • adidas porsche design
 • lebron shoes
 • http://www.lebron-shoes.us
 • adidas porsche
 • wholesale hats
 • nike air more uptempo
 • kobe bryant jersey
 • wholesale caps
 • curry 5
 • http://www.curry-5.us
 • adidas superstar
 • curry 4
 • curry 4
 • kd 10
 • air max 270
 • Nike Pegasus 35
 • nike air max 270
 • adidas deerupt
 • supreme yeezys
 • nike kd 10
 • kevin durant 10
 • nike epic react
 • birkenstock sandals
 • nike epic react flyknit
 • nike kids shoes
 • adidas pure boost
 • lebron james shoes
 • calvin klein underwear
 • curry 4
 • birkenstock sandals
 • http://www.kyrie-4.com
 • curry 4 footlocker
 • http://www.birkenstocksandals.us.com
 • nmd r1
 • harden vol 2
 • stephen curry jersey
 • kobe shoes
 • nike roshe run
 • curry 4 shoes
 • new balance running shoes
 • ecco
 • childrens shoes
 • boys shoes
 • girls shoes
 • ecco Shoes
 • asics gel kayano 24
 • puma suede
 • kyrie 4 confetti
 • nike zoom vaporfly
 • birkenstock
 • mizuno shoes
 • ultra boost shoes
 • adidas clothing